Rapport från Havsfisketuren

Hejsan alla!

För er som tyvärr inte kunde/ville medverka på Havsfisket så kommer här en liten redogörelse för hur det gick.
Lördagen den 14/5 samlades 9 glada gubbar och 1 gumma på torget i Klippan för en Havsfisketur med Tärnö. Trots det markanta manfallet så var alla positiva till turen. -“Här ska fiskas!” Väl inne i Helsingborgs hamn hälsades vi välkomna av skepparen Niklas och hans däckskarl HC. Ja, det lär inte bli någon trängsel menade han på. Båten klarar 40 fiskare!? Hej vad det gick rakt ut i Sundet. För en annan som har lite dålig koll på landmärken så kan jag inte riktigt beskriva var vi började. Men det åkte på tunga pilkar i alla dess färger med diverse upphängaranordningar.

IMG_2388Rosa räka måste vara melodin!?
 

För dem som aldrig varit med på “Bulefiske” (reserverar mig för eventuella stavfel) så kan det vara väldans frustrerande då det inkluderar ett evigt flyttande och jagande efter “bulor” med fisk på ekolodet. Det vi fort lärde oss var att när Niklas började tjoa och skräna INNAN klockan klämtade så var där MYCKET fisk. Sen var ju resten klart upp till oss vilket visade sig med ett skiftande resultat. -“Vad gör ni för fel?”, frågade Niklas. Ja, hade vi vetat DET så hade vi inte gjort så. Men skam den som ger sig. Niklas höll på som den värsta landslagscoach som druckit för många energidrycker. -“Kom igen nu gubbar och gumman!”

IMG_2386Jo, jag lovar. Det ÄR en fisk! Olsen’s i fart med en mindre ubåtsbärgning.
 

IMG_2387

-“Jag sa ju att det var en fisk!”

IMG_2391

Några av dem lyckliga fiskarna stoltserande med sin fångst.
 
 

Vädret höll sig på den ljusa sidan även om det på morgonen såg mörkt ut. Och på 10 fiskare så togs det upp i runda slängar 24 skapliga torskar och en gråsej. Så jag vill passa på att tacka alla som deltog med glada miner och givetvis personalen på Tärnö!

Over & out!

// Thomas