Varning för svag is! – Uppdaterad 210130

Hej igen!

Det är fortfarande dålig och förrädisk is på Lilla Hålsjön. Vi har haft en period där det frusit, snöat, töat och frusit igen om vartannat och det gör isen fläckvis farlig att gå på. Så vi kommer fortsätta att hålla kort försäljningen stängd och råder även våra medlemmar från att avstå från att beträda isen. Tyvärr så ser vi ingen ljusning i tunneln och vi förstår dom som vill isfiska att det är frustrerande. Vi är själv några isfiskare i styrelsen som står och hoppas på bättre is. Fram tills vi och våra tillsynsmän uppe i Åsljunga anser att det är säkrare så är läget så här.

Mvh
Thomas
v.ordf. i KSFF

 

**********************************************************************

 

Hejsan alla is fiskare!

Det kan tyckas taskigt av oss att stoppa kortköpen till Lilla Hålsjön både via iFiske och alla försäljningsställen. Men det finns givetvis en anledning till det. Här i denna delen av Sverige får vi sällan isar som är något att hurra för och tyvärr för Er egen säkerhet måste vi ibland stoppa försäljningen av kort. Senast i söndags så ryktades det om att 2 personer tagit sig ett ofrivilligt bad däruppe, men det slutade som tur var lyckligt. Dessa vinterbad vill vi givetvis inte vara med om och vill hellre att Ni kan återkommer när isen antingen lagt sig ordentligt (föga troligt just nu) eller släppt helt. Fram till dess är korten stoppade.

Vi kan dock inte stoppa de som är medlemmar eller har årskort utan bara påtala att det är svag is. Ni går ut på egen risk!!

Och sedan för att förtydliga vissa regler.

  • Det är INTE isfiske att sitta på bryggan och “pimpla” med agn.
  • Mäskning är även otillåtet vid isfiske.

 

Är det annars några frågor eller oklarheter kring detta så finns vi lite varstans på ex. Facebook, mobil eller så frågar Ni någon av våra Tillsynsmän eller Fiskevärdar när Ni är däruppe.

Skitfiske på Er!
// Thomas
v.ordf.

 

 

***********************************************************************************************************
Trickfoto: uppfanns av en fiskare som glömt att ta med sig den obligatoriska miniatyrtändsticksasken i skala 1:8.