Storfiskande ordförande del 2

Då var det dags för en liten fiskehistoria igen.

Söndagen den 12/2 var jag och Ordförande Jörgen Hall återigen och besökte klubbens alldeles egna lilla oas Lilla Hålsjön. Eller Trollsjön för vissa. Någon som kan bringa klarhet i varför samma sjö har två namn får gärna höra av sig till mig. 🙂 Nåväl, jag hade väl tråkat Jörgen för mycket med mina isfiskeprojekt (gäddprojekt) så nu ville han själv ta tag i ett sedan länge beprövat fiskesätt. Sagt och gjort. -“Jag ska lära dig allt jag kan”, säger jag. Vilket i sig inte är särskilt mycket egentligen. Men vissa saker har man ju snappat upp. Det viktigaste först. Säkerheten! Jag har nämnt detta sedan tidigare men gör det igen.

Flytväst/flytoverall, isdubbar, vattenskyddad mobiltelefon, extra kläder och gärna ett långt rep eller livlina. Men framför allt, vilket jag inte alltid själv lever upp till: Gå inte ut ensam på isen!
Läs mer här: Issäkerhet

Då isen var lite av ett osäkert kort så borrade vi oss ut från brygga 3. Inne vid grillplatsen var det knappt fruset så där gick det inte att gå ut. Med en nytillverkad mätsticka för is (om man inte har något roligare för sig en lördagskväll kan man göra en sådan) så mätte vi isen till mellan 8-9cm. Dem visa påstår att 5cm klaris är okej att gå på men jag rekommenderar nästan alltid 10cm. Så med försiktiga steg gick vi ut. Till saken hör att det redan fanns två fiskare i den övre delen och fiskade. Men vad vet vi? Dem är kanske inte lika försiktiga som vi.
En glad fiskare
En glad fiskare

Vi hade fiskat i några timmar och provat det mesta tingeltangel vi kunde uppbringa. Magott, olika powerbaits och bara olika pirkar. Räkorna glömde vi hemma. Men till sist så jäklar small det på på Jörgens minispö (lagom stort för ett 100 liters akvarium)

Här ska drillas
Här ska drillas

Det visade sig att den tagit på en lite halvstor självlysande Mormyska med 2 röda magott på. Mormyskan är av rent hantverkarkvalitet som jag köpt av en privatperson för några år sen och som jag tyvärr tappat kontakten med. Men VILKA beten han gjort!
-“Nu gäller det att hålla tungan rätt i mun”, skanderar jag som den värsta coachen. Det man i detta skedet ska passa sig för är att ta hem fisken för hårt och man får även passa så linan inte går mot iskanten för mycket.

En lycklig fiskare
En lycklig fiskare

Grattis!
Den första isfiskade Regnbågen i Lilla Hålsjön för herr Ordföranden.
Kan tilläggas att bågen var en veteran på c.a 2 kilo med TVÅ extra krokar i näbbet utöver Jörgens. Så den hade gäckat minst två isfiskare sedan tidigare. Bl.a. ett utdraget Snapperlås. Ytterligare ett bevis på att man inte ska ta in fisken tok hårt.

Nu lär väl isfiskesäsongen i Lilla Hålsjön vara över för denna gången. Om vi inte får -15 i en vecka eller så. Men vi ses allihopa igen när det är dags att tackla flugspöna.

Over and out!

// Thomas & Jörgen