En sorglig syn + ett stort tack till eldsjälar

Hejsan alla medlemmar och våra fiskevänner!

För c:a en vecka sedan kom det till vår kännedom att det dumpats sopor från/kring Bjärsgårds bron. Det låg i runda tal 20-25 svarta och blåa sopsäckar och guppade rundor i Bäljaneå! Hur tänker man när man gör en sådan handling i vår fina natur och ovan på allt i en sådan pärla som Bäljaneå? Det övergår mitt förstånd? Det är illa nog när folk dumpar sopor längs vägkanter, på skogsvägar och för den delen även utanför Nårabs grind. Där går det faktiskt att plocka upp det igen. Men när man går ännu ett steg längre och slänger det i vattnet och tror att bekymret är löst så är man fullständigt tappad bakom en vagn milt uttryckt. Vi har i dagens samhälle förmånen att GRATIS kunna lämna sorterade sopor (osorterat mot en mindre avgift) på vår fantastiska återvinningsgård ute på Åbytorp hos Nårab. Nej istället så valde denna person att troligtvis nattetid köra till Bäljaneå och släppa skiten där. Är det någon som sett någonting så kontakta gärna Klippans kommun med information eller KSFF’s styrelse så vidarebefordrar vi informationen. Ett ärende blev skapat redan i slutet på november så detta kan ha skett i ett flertal omgångar.

 

MEN jag vill givetvis tack till de väldigt engagerade personer som nu i lördags lämnade sina varma sköna hem för att bege sig ut i ett halvruskigt väder iförda höga gummibyxor, stövlar och regnkläder för att fiska…efter ja sopor. Roligare kan man ha en lördag förmiddag.

 

Så här såg det ut på vissa ställen.


En utav många säckar dras i land med en hjälpande hand. Tilläggas skall, att flertalet av säckarna var fulla med vatten.

 

En lång kratta kom väl till hands.

 

Thomas (undertecknad) fick såga sig fram för att vi skulle kunna komma förbi med
klubbens båt. Man ångrar att man inte tog med sig motorsågen. Och minuterna efter
passar han även på att ta sig ett mindre frivilligt dopp. 🙁

 

Johan Börjesson med krattan i högsta hugg! Det gällde att vara uppfinningsrik.

 

Lars Johansson instruerar hur vi nu ska gå till väga för att transportera bort soporna i båten.

 

  

Utöver sopsäckarna innehållandes allt från blöjor, matrester, spritflaskor, plastpåsar, bindor, tomma vinpaket även ett bilhjul. En uppblåsbar barnbassäng. Två brandsläckare och en mopedhjälm.

 

Tusen tack alla Ni som var med och hjälpte till (jag fick tyvärr inte namn på er alla) och även stort tack till

Lars Johansson som tog initiativet och drog ihop detta glada gäng!